Нещата се подреждат по местата си
все някога, дори да е оттатък.
Привидност не оставя отпечатъци.
Животът милостив е, че е кратък.
Какво, че през годините се скитаме
от сенки и случайности разнищени?!
"Защо сме тук" - дали ще се запитаме,
преди да се завърнем пак към Нищото!?
Какво е ден и нощ, какво е истина?
Познали, не разбрали и изплакали
житейските морета, пак пречистени,
ще се завърнем в земния спектакъл.
Ще се стремим, с изнервящо безсъние,
да задържим минутата красива.
Звездите са прекрасни на разсъмване,
защото безнадеждно си отиват.
И пак ще се открием в глас на ехото,
което неизменно ни повтаря,
че някой ден, безумното човечество
ще се научи как да спре пожарите.
Нещата се подреждат по местата си
все някога, дори да е след края,
оставяме и носим отпечатъци
и приказки измисляме за Рая.
© Вики Всички права запазени