В мързелива съботна утрин
излежавах се кротко в кревата,
но над нас чалгаджийските мутри,
ми „разказаха” грозно играта.
Първо чух как мяучи Преслава,
после някакво „огън-момиче”,
все по-зле започна да става,
след поредното чалга-добиче...
Някъде май подир час
не изтраях снагите им кръшни.
Усетих - как обзема ме бяс
и желание всички да тръшна.
Надойдоха „пиленца при батко”,
после ловци и рибари...
Като на филм, Животът ми мина накратко,
неподготвен за чалга ме свари.
Посвестих се след душа възхладен,
взе кръвта в главата да кипва.
Реших да съм мъничко гаден,
че рокът отвътре подритва...
В миг тишина, между двете чалгии,
заредих си уверено диска:
Хайде, вийте сега, бре, мастии!
Ако имате глас и ви стиска!
Рок разцепи блока разбунен,
фолк-легендите биха „отбой”.
Няма как, след Таря Турунен
да се чуе пак грозния вой!
Eла, чуй и сам с очите си виж –
как кожата яко настръхва
след този размазващ клип на....
NIGHWISH! И как ехото после заглъхва...
Кирето, Бургас
© Кирил Ганчев Всички права запазени