Раздавач на Надежда
по Дж.Родари...(но не съвсем...)
Продавач на надежда
Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал...познайте какво?
- Надежда! Надежда за всички.
'Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!'
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.
А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.
Дж. Родари
Не бих могъл Надежда да продам,
дори да имах „МОЛ” на сто етажа.
Най–святото!... Потънал бих от срам,
ако го видя и на щанд в гаража...
Не бих продал на богаташ дори
Надеждата!... Във стихове възпята!...
От ранина, след първите петли,
на всеки бих раздавал по Земята!...
Че тя не струва пукната пара,
защото даром с шепи съм отгребвал!...
По-скъпа е от всичко на Света,
едва накрая бих я с мен погребал!...
Последната! – остава си за мен...
Най–крехката!... Укрила се в душата!
Надеждата, че в утрешния ден
отново ще раздавам Светлината!...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Да, надминал си Джани Родари!!!
Раздаваш Светлина, посаряваш надежда...
Докоснат си!!!
ПП пак съм тук, наобикалям те... но къде са коментарите ми от тогава...
Важното е, че ти си тук с Поезията си!