Ние с тебе няма да се срещнем,
няма да се видиме отново,
в спомените само ще остане
любовта ни, птица прелетяла!
Тя ще се завръща само нощем
в сънищата, трепетна и плаха,
ще събужда минали копнежи,
скътани дълбоко във душата!
Ти за мене често ще си спомняш,
аз за теб ще мисля непрестанно
и като пендари ще разгръщам
споменът за дните изживяни!
И със други сме били щастливи,
любени сме и сме ги любили,
ала тайно пазехме в сърцата
споменът за миналата обич.
Ала тайно носехме в душите
пролетта на първите ни срещи,
любовта ни светло разцъфтяла,
трепета, на първите целувки!
Пролетта отново ще се връща
и ще има срещи и разлъки,
само ние няма да се видим,
няма да се срещнеме отново!
© Ракина Радева Всички права запазени