В сърцето си режа хартиени лодки
и тъжно в очите ги пускам на път,
крещя срещу онези вдигнати котви,
които разкъсват болезнено плът.
Шепти тишината в солената локва,
от сълзи разплиснати като вълни,
когато отново отиде си вятъра,
а с него си тръгна студено и ти.
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА Всички права запазени