22.01.2007 г., 8:50 ч.

Раздяла 

  Поезия
830 1 7
Мълчание. Студена тишина.
Омраза или даже безразличие.
Сълзи на изоставена жена.
И споменът, че е била обичана.

Въпроси. Неми упреци. Тъга.
Несбъднатото щастие предричано.
Дежурното "защо?", "къде?", "кога?"
И болката, че е била обичана.

Сбогуване. Протегната ръка,
отблъсната със ярост и отричане.
Затихващите стъпки. Самота.
Утехата, че е била обичана.

А после - нощен мрак и тишина.
Отчаяни молитви. И заричане.
И блясъка в очите на жена.
Надеждата, че пак ще е обичана.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??