-Да се омъжа, искам, мамо,
безкрайно много, ала само
да се реша не мога аз,
затуй го ти реши тогаз.
Имам няколко решения:
женихи с явни намерения,
и те объркват ми главата,
но ти си опитна в нещата.
Кажи към кой да се насоча-
към стар,но фрашкан със мангизи,
или пък друг да ти посоча-
младеж, но нямащ даже ризи?
А може мъж, почти в разцвета,
със сносни доходи, обаче
обича много мухабета
и пий, та чак да те разплаче?
-Дъще, ще ти дам съвет:
смело питай бай Гецан!
Акъли дава той наред,
а и дърт е бонвиван
и веднага ще помага
да намериш брачно ложе.
Не успее ли той, драга,
и неволята не може!
© Георги Янков Всички права запазени