По-добре, че не видя,
как в миг света полудя.
Сякаш в сапунен балон
всичко хубаво отлетя.
По-добре, че не видя,
как дишаме отрови
и как прелитат ята –
самолети – първи, втори..
По-добре, че не видя,
как ни готвят за курбан
и слуги на сатаната
вече са и сред децата.
Ти само каза:
"Ако е такъв животът, не ми трябва!"
И кротко си отиде.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени