Ще се разходя по Елисейските полета.
И вятъра от декемврийска утрин ще
бучи покрай ушите ми. Отговора в себе
си ще търся на тази улица на мъртвите.
Понякога си мисля, че докато с мастило
писан съм-допусната е правописна грешка.
И търся отговор за сивото. Дали съм на
планета, на която всеки носи в себе си
Дъгата, а аз съм недостатък сив. Или
напротив, всички сиви сте, а аз различен
съм и пазя детската си вяра в приказки.
Не знам дали ще отговоря, но знам че
пътя ми не свършва тук. В кесийка сива
на врата, ще пазя вярата в небивалици.
Ще вярвам, че допусната е грешка в
някой друг, изтерзан от същите въпроси.
И може би тогава ще пристигна в края
на пътя. И може би тогава ще намеря
отговор на сивото. Наближих площад
,, Шарл дьо Гол". И вятъра буча покрай
ушите ми. Или пък били са мислите ми?...
Измъчен от въпроси с неясни очертания
и безсилен в опита да отговоря.
© Радослав Петров Всички права запазени
Лора, кой ли не знае за сивото? Аз просто се опитах да го клиширам по мой си начин. Хубаво е, когато си тук.