Ще сънувам безкрайно... и в приказен сън
ще се рея сред свят непорочен.
Разкажете ми също и вашия сън,
ако радостни пътища сочи.
Разкажете ми, как сте открили любов,
как на просяк комат сте подали.
Че намирате сила и вяра във Бог
и не търсите златни бокали.
Разкажете ми, как озаптявате страст,
как от пошлото бягате лесно.
Че не търсите злато, имане и власт,
а обичате птичите песни.
Разкажете ми, как сте спасили живот –
на отчаян сте дали надежда.
Как след грижи усилни, добили сте плод
и сте го подарили копнежно!
© Данаил Таков Всички права запазени