Тази нощ запалих всички светлини,
а луната мила нежно ми шепти
приказка за стари, стари времена,
за любов и ревност и за зла съдба.
За девойка мила като нежен цвят,
със коси от свила, златни, с аромат,
със очи небесни, сини светлини,
със трапчинки, украсили две страни.
Тя обичала безумно момък млад,
най-красив бил той във родния ѝ град.
Но за жалост страшна или за беда
друг един харесал милата мома.
В ден ужасен при високата скала,
тези двама сбили се за любовта.
Неусетно паднали във пропастта
и загубили живота, младостта.
А девойката красива заболяла,
при скалата всеки ден сама стояла.
Месечината момата съжалила
и превърнала я във звезда красива.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Всички права запазени