11.06.2014 г., 1:22 ч.  

Различия 

  Поезия » Хумористична
486 0 0

Говориш ми за ябълка зелена

А в същност тя е тъй червена!

 

Пресичаш пясъчна арена

Споменаваш, че е много затревена!

 

Попиваш си ракия сгорещена

А аз единственно вода студена!

 

Живеем двама в Париж

А ти все го бъркаш с Мъглиш!

 

Сутрин пиеш си кафето на "Ролан Гарос"

А аз придвижвам се пеша и с крос!

 

Обличаш се с риза черна, разкроена

А ти отива бяла мъничко вталена!

 

Скъпи, да послушаме за малко и Шопен

Не мога да стоя, така съм уморен!

 

Говоря ти, за моята фамилия

А ти търсиш канали по Нова телевизия!

 

Да отидем в неделя до "Призрачния град"

О, не, там живее твоят брат!

 

Отивам аз, сама да знаеш до "Портата на  Ада"

Иди, иди! Аз ще погледна от "Вратата към Рая"!

 

Уговаряш ме, уж, да заминем двама

И много, много искаш да ме няма!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??