Ти пътуваш мила някъде натам
и си мислиш пак за мен,
а аз съм си отново сам,
в този слънчев ден!
***
Нужно е аз някого да обичам
и да няма омраза във мен,
а в това се аз заричам
и гледам в утрешния ден!
***
А деня навън е чуден,
както чудна е и твоята душа,
а животът ми без теб е труден
и обгърнат в малко самота!
***
Но знам, че ти за мен мечтаеш
и стопляш моето изстрадало сърце
и искам мила ти да знаеш,
душата си ти давам с две ръце!
***
Ето взирам се навън в безкрая,
къде си скъпа ти сега
и аз за тебе пак мечтая,
по-лесен е така деня!
© Пламен Петров Всички права запазени