"Мисля, следователно съществувам!" -
казано е достатъчно просто и ясно.
Ум не се продава, не се купува,
нещо, ако е разумно, е прекрасно.
Но овцете вълци-грабители избират,
после чудят се защо са сиромаси.
Вместо строго кандидатите да подбират -
на некадърници пълнят бездънните стомаси.
Народе, за тебе ми е жал,
че зарад тях си ти на тоя хал!
© Георги Всички права запазени