РЕДОМ
(на Лара)
Лесно е да си редом,
сред звъна на бокали
с ароматни вина,
сред усмивки
и разходки прекрасни,
сред бутици с блясък
на красиви неща.
Трудно е да си редом,
когато в душата
бушува гнева,
сред ветровете -
и трудни, и опасни,
сред изкушението,
че можеш и сама.
Трудно е да си редом,
когато
калява се Любовта.
Тогава бъди редом,
защото
проверява се Тя.
© Светослав Статев Всички права запазени