Укроти реката в мен -
буйна, необуздана страст,
пълноводна нощ и ден,
събрала малките потоци,
майчински,
от чувства и емоции.
Укроти я!
Да влезе в руслото си вече,
достолепна, тиха и спокойна,
по пътя си да тръгне,
на далече...
красива, нежна и достойна.
Потопи се във водите неспокойни,
плискащи по бреговете!
С мъжката си обич успокой я...
така създали са я боговете.
© Валка Всички права запазени
Щастлива съм,че ви има!