Реки от сълзи
Дали беше сън, откъснат от сърцето ми,
или някаква отвратителна реалност?
Дали бе отрова, посипана от разума ми,
или привидение в крива огледалност?
Аз или някой друг? Какво се промени в света?
Видях, прегърнах, чух стар свят до болка познат.
Вече беше различен, но със същата красота.
Отново погледна ме с незаслужен поглед кривнат.
Трябваше да бъде нещо красиво, нещо нежно,
но превърна се от бленувана мечта в уродлива истина.
Това, което исках, сега премислям безнадежно.
А и вече виждам брега на надеждата в рутина.
Започвам да го подминавам, вече е минало –
минало, което няма да се върне, остана в спомена.
Усещам вълните на тъмнината, а цветето е умряло -
умряло, докато не зърна в края на тунела светлина.
© Грийн Лейди Всички права запазени