"Да премахнем члена,
за да не ни пречи!"
Новият министър
в парламента рече.
"Той присъства само,
но за мен е робство.
Членът е незначен
и е неудобство.
Нужен ли е, питам,
член на ученици?
Щом съм им министър,
нужни са шестици.
Алинея нова
нека създадеме:
За да няма двойки,
трябва да дадеме!"
Всички подкрепиха
исканите думи.
Членчето изтриха,
пречещо на суми.
Новият министър,
всички се понрави.
Почна с яка чистка.
Явно ще се справи.
© Валентин Йорданов Всички права запазени