12.12.2008 г., 23:26 ч.

Ревност? 

  Поезия
767 0 3

                                       Ревност?




                                 Цвета на твоите устни

                                                        кой откъсна пръв,

                                           звездите във очите кой запали?

                                 Една сълза се спусна

                                                      препълнена със скръб

                                           и бузата брадясала опари…


                                  А тръпнещия танц

                                                                  на нежното ти тяло

                                         на кой дари за първи път в нощта?

                                 Целуваш ме и знаеш,

                                                      че аз ще те погаля

                                        и няма да попитам за това…


                                 Въпросите се трупат,

                                                      с целувка запечатваш ги,

                                          прошепваш ми прошепвани неща,

                                  наивно аз се питам,

                                                      какво шетиш на другите,

                                          но… няма да попитам за това…


                                 Нощта със тъмно було

                                                      прикрива на изпращане

                                          целувките и другите неща,

                                 а утре ще попитам,

                                                     а може би във вдруги ден,

                                         а може би това е Ревността?…


                                                                        02:40

                                                                       10.08.2000


 

 

© Манол Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??