Видях те, видях те със нея,
красива е, много дори!
Не е като приказна фея,
но страстен е погледът ù!
С изтънченост тя не пленява,
но всичко у нея крещи,
че иска да те притежава.
Защо ли ужасно личи?
Ти впил си във нея очите!
Дали си ме гледал така?
Как милваш ù само косите!
Не мога да гледам това!
От болка се свива сърцето
и всичко се срива за ден.
Да бъде туй чувство проклето,
което отне те от мен!
Душата ми ти постели ù,
с мойта тъга я стопли,
сърцето ми свещ направи ù -
да свети, щом любиш я ти!
© Евгения Георгиева Всички права запазени