Моето рибарче
е нахъсано другарче.
За рибоците мечтае,
да ги хване се терзае.
Всеки ден отива
за поредната си риба.
С такъми нагласени
и подхранки догодени.
Вечер късно се прибира
чак в здрач от язовира.
Пред съседите се хвали,
как рибоците скачали.
©
© Силвия Димитрова Всички права запазени