Ризката на моя скъп любим -
реквизит от касов еротичен филм,
нарочно снежнобяла му я правя,
така съм он лайн с новините от канала.
Въоръжена с лупа, тайно аз следя
тенденцията модна по света,
какви ужасни гримове и червила,
не се изпират даже с белина.
Подготвен с отговор на моите въпроси:
заради мен се блъскал безотказно в офиса,
днес в края на работния му ден,
възникнал спешно някакъв проблем
с модем и само той с нещата бил наясно,
но токът изведнъж угаснал,
как в тъмното към изхода се блъскали,
един връз друг се спъвали и тръшкали,
защото всеки бързал да си дойде вкъщи...
Изплашен е от случая и иска
да подаде оставка – „истинска”,
разубедих го със финансовата криза,
отстъпи „неохотно” - срещу черна риза.
© Ивон Всички права запазени
Привет!