Обременени сте от тежък труд,
аз виждам мъката ви, братя,
плачът ви от мен е чут,
да сте щастливи ми е мечтата.
Жесток е светът, неправда царува,
човекът потиснат е и беден,
цял живот той робува,
за да има с що да е наяден.
И за да остане жив
той на нивото на скота пада,
вместо да е щастлив -
още приживе е в ада.
И тези, що го потискат,
богати са и доволни,
още да го тъпчат искат,
дреме им за мъките народни.
© Георги Всички права запазени