Виждала ли си зелените гори
на моя роден край, кажи ми?
Когато малък бях, щастливо там живях
и под вековните дървета скитах.
Реките там текат по-бистри от сълзи,
а вятърът в листата спира...
Как искам някой ден да бъдеш там със мен
и птиците да чуем сутрин.
© Петър Димов Всички права запазени