Роди се с мисия, за да умреш,
умря заради нас, за да живеем.
Вестта е избор на сърцето и стремеж
надеждата във мрака да изгрее.
Роди се и завинаги скова смъртта,
над нея Ти Си краен победител!
Дойде заради нас, позна целта,
Единствен на човеците Спасител!
Грехът преля във вулканичен взрив,
безчет нечестия и бунт човешки.
Срещу Създателя и Съдията Справедлив,
човекът смело гледа със насмешка.
Отхвърлил Неговия гняв свещен
и наказанието за греха със смърт и ад,
безумно храбър с лик обожествен,
очите му пропускат времето да прочетат.
В мигът, във който Съдията Вечен
присъдата ми справедливо прогласи:
„Ти трябва да умреш“. Към мен потече
вестта: „За твоя грях Иисус с кръвта си заплати“.
Роди се с мисия, за да умреш,
умря заради нас, за да живеем.
Вестта е избор на сърцето и стремеж
надеждата във мрака да изгрее.
© Мария Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »