РОДИНА
Родината обичам, но не мога
към нея любовта си да възпея.
Със нейните проблеми и тревоги
аз дишам, страдам, радвам се, живея.
Дълбоко скрита в мен, до майка свята
и бащината топла, свидна грижа,
със таз любов съм толкова богата,
но трудно стих аз мога да нанижа.
Със тази чиста обич във сърцето
аз горда съм и горещо се моля
да бъде чисто винаги небето
и мир да има вред за всички хора.
© Анка Келешева Всички права запазени
Благодаря ти, Венци. За чонек най- святи са майката и Родината.