Нощта заспива - слънце заискри
и ражда се в сърце ми песен дивна.
Пиян съм аз от твоите красоти -
Българийо - страна любима!
Потапям се във чудна синева,
разстлала се над кътчетата райски,
където блика Живата вода,
о, ти за мен си най-прекрасна!
Обвита зиме в снежна пелена,
окичваш се напролет с цвят чудесен.
Дъхти на билки твоята снага,
от злато натежаваш в късна есен.
Какво ли няма в твоите недра?
О, Райски кът - от Господ нам принесен.
Родих се в теб и в тебе ще умра,
възпявайки те в стих чудесен.
Наближава най-светлия Български празник
- 3-ти МАРТ -
Горда съм, че съм Българка и че моя Родина е най-красивата страна -БЪЛГАРИЯ
© Гергана Спасова Всички права запазени