Каква красота от теб струи,
о, реч на нашите деди -
на Вазов и борците за свобода -
нека тачи те народа!
Ти си нашият език,
за теб гинал е родният войник,
че откликвал е на народния зов -
на теб, реч прекрасна, от любов.
© Георги Всички права запазени