В паметта на тленното
чувствата се наследяват
и дълго трупани моменти
в следовниците ни изгряват.
Навярно през сезоните
срещи и раздели ще редуват
изгревнозалезни хоризонти,
които наяве ще сънуваш...
Там, някъде в пространството,
духът ми ще се рее
и невидимо ще странства;
но на Земята в тебе ще живея!
Дано дълго ме сътворяваш
в жадувани от теб любови!
Сърцето песенно узрява,
щом за обич е готово.
© Стойчо Станев Всички права запазени