7.04.2008 г., 15:40 ч.

Роман City 

  Поезия
1075 0 4
Роман City
посветено на китното българско градче Роман

Роман City, Роман City, град си мой любим.
В индустриално отношение си недостижим.
Развива се всичко в Роман с бързи обороти.
"Роман инвест" ЕООД за благото на града работи.
"Стал-20" предлага много работни места
и гражданите работят. Свестни хора са това.
Шестдесет процента роми има във града,
но пък честни и почтени - не лъжат, не крадат.

Роман City има инфраструктура развита.
Няма там ни рейсове, нито дори таксита.
Но за к'во са - да тровят със свойте горива
над Роман City въздушните пространства.
Каруцата там основно е средство превозно.
В Роман City да имаш такова е фамозно,
да имаш мършаво магаре, вместо прост шофьoр,
което почвата обогатява с изкуствена тор.

Роман City - град, де знанието царува
и де образованието процъфтвува.
В Роман прогимназия елитна има -
учениците са двайсет, даскалите трима.
Учителите хора са начетени и прозорливи,
децата малко, ама все са талантливи.
Всякое работа като порасне ще намери -
кражби, проституция и далавери.

Роман City предлага много забавления.
Има ресторант и още две заведения.
Едното даже вечер става дискотека
и там до зори със ромите въртиш кючека,
с дъртите пергиши лющите ракийка блага,
а пред теб играе хубавица с тънка снага.
Викнеш я, почерпиш я с ракийка, със цигара...
На сутринта окаже се тя проститутка стара.

                               *******
Ех, Роман City, град си ти благословен!
Дано те има винаги! Дано!
Ех Роман City, Роман City, град свещен!
Събираш всичките блага в едно.

© Млад и Безнадежден Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ужасно , циганско!!!!!!!Та ти май слушаш чалга!УУУУУ гати и тъпата музика!
  • Еей, ще стане поет от теб
  • Аз не претендирам това да е страхотна поезия. Аз просто си се забавлявам. Сешшш ли се. А относно римите и свързаният текст - те правят поезията наистина красива, както бразилците с футбола.
    Призовавам всички видни разбирачи да ме оценят с двойка. Ей добре че са мойте долнопробни творби да има и такива оценки в този сайт.
  • Ей, разби ме!
    И дано го прочете кмета на Роман, за да те удостои с почетния знак на града!
Предложения
: ??:??