Престоя ерген
неусамотен,
но без жена
като една
с име Мечта.
Спряно мислене -
бъдно киснене.
Прибави се моме,
доведе си дете
и стана: няма не.
Те са нищо,
то е висшо.
Погълнало либидото повече е жертви,
отколкото всичките войни през вековете.
Любов е обич умъртвена,
ревност омраза е родена.
От кокиче
Беатриче
се нуждае всеки Данте,
за да е с морални панти,
поведенчески тиранти.
© Стефан Василкин Всички права запазени