Романтичен пасианс
(Изповед на един стар котарак)
Две страхотни мацки млади,
елегантни и пластични,
освежиха с глътки радост
носталгичата ми личност.
Срещата ни бе случайна,
на едно вечерно парти.
Всичките ми мъжки тайни
разкодираха на карти.
Интегрално ги редиха -
край валето дами разни
кротко, трепетно и тихо
пренареждаха съблазни...
Романтичната атака
и събудените страсти
разглобиха мен, близнака,
на съставните ми части...
1 април 2009 г.
© Николай Христов Всички права запазени