РОМАНТИКАТА ДНЕС
Романтиката днес, сега е в сезоните,
предопределени ни за обич и любов –
затова са пълни на гарата вагоните
с пътници, повярвали в живота нов…
И аз вярвам в непорочното зачатие,
в човещината, възродена у човека,
а плебеят дори няма грам понятие,
че лъчът прокрадва се полека-лека…
Лъчът пробива тез пластове тежки,
извежда ни от дългия тъмен тунел;
скоро пак ще заживеем по човешки,
човекът по пътя на истината е поел…
Тогава животът ще бъде романтичен
на нашите сбъднати блянове и мечти –
и всеки ще бъде приласкан и обичан,
свят за обични хора с щастливи съдби…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени