ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ
Роза
Под твоя прозорец, любима,
цвете за теб посадих.
Роза бодлива, червена,
в нея аз теб сътворих.
Тя ще расте под лъчите
на жаркото слънце във плен.
С теб ще споделя мечтите
за волен живот озарен.
Когато застанеш пред нея,
за свойта съдба помисли.
Трябва ли с теб да се слея,
щом имаш такива бодли.
Ти и тя сте прекрасни,
но тя живее в пръстта.
На нея бодлите са нужни,
защита са те на честта.
© Пепа Райчева Всички права запазени