Как, мила, да те съхраня,
разцъфнала във своя пурпур
и твоите листа зелени
да облека в безсмъртния контур?
Лицето ти е приказка разцъфнала,
дали не иска да ми проговори?
И как да разбера езика ти?
Дали това е твоят аромат?
Или безмълвието на бодлите ти?
© Константин Корадов Всички права запазени