Не я откъсвай, синко,
ще боли!
И нея ще боли,
и тебе също.
Порадвай и се,
после си тръгни!
Тя просто не понася
груби пръсти.
Чаровна и по форма, и по цвят -
способна е
с дъха си да влудява.
Незабравим,
божествен аромат
и... остра болка,
под гърдите - вляво.
Човешка болка,
преродена в цвете.
Животрептяща нежност.
Красота!
Ще има кръв
не само по ръцете,
когато се докосваш
до мечта.
Не я оставяй, синко!
Откъсни я!
И после
и се радвай до полуда.
В живота има
някаква магия -
и не боли,
когато вярваш в чудо.
© Александър Калчев Всички права запазени
Написах ви вчера лично съобщение, че това ваше стихотворение е било номинирано и оценено за публикуване в Eurochicago.com.
Моля, отговорете ми дали сте съгласен с тази публикация.
Ако се забавите с отговора, на мястото на вашето стихотворение може да бъде публикувано стихотворение от друг автор.
С най-добри пожелания,
Мариана Христова
редактор на изданието