Най-хубави са розите на храст! -
Тогава мълком най се съзерцават -
до болка, до копнеж и до несвяст,
и най сърца обсебващо пленяват!
Най-прелестни са розите на храст! -
Като букет на живо - извисени -
с небесна животворнокитна власт!
И все - изящества, с любов творени!
Най-истински са розите на храст!-
С ухание на святост величава
и с образ, в който влюбвва се от раз
душа и ги неспирно благославя!
Тъй розите на храст - благословени,
даряват прелестта си на вселени!
© Стоян Минев Всички права запазени