Искам да съм розов цвят,
безгрижно гален от слънчеви лъчи,
с роса по своите листа.
Да ухая нежно в тъмна нощ
и да пленявам младите влюбени.
Искам да съм розов цвят,
подарък за твоята любима жена.
С бодлите си тънките ù пръсти да убода
и да попия сълзите ù и кръвта.
Искам да съм розов цвят,
изсъхнал в твоята стая,
грижливо пазен в книга от спомени.