Това е цвят на люляци и Май,
магията на вишневи градини.
На цъфнали божури като в Рай,
на розови полета в топъл юни.
Това е цвят на изгрев, окрилен
от песните на ранни чучулиги.
И залезът на премаляващ ден
от слънчевите зайчета игриви.
Това е цвят на детските мечти,
на нежните зюмбюлени ливади.
На вятър, сред уханни летни дни,
на млади теменужени каскади.
Това е цвят на бляскави зари́,
на обич със воалена обвивка.
И нека всеки, да не се свени –
от розовото да скрои усмивка!
© Данаил Таков Всички права запазени