Оранжавата песничка по радиото чух
и веднага розови обувчици обух.
Розово небето днеска ще е тук!
Розов ще си купя захарен памук!
С розовата рокля ще вървя напред.
С Пепа ще запеем весело в дует.
Пепа е щастливо розово прасе.
Аз пък съм игриво мамино хлапе.
Розови цветя с Пепа ще берем
И венчета с нея ще си оплетем.
Ще останат още розови цветя.
Тях на мама с радост ще ги подаря.
Тя във ваза розова ще ги подреди.
И на нас с Пепа ще благодари.
Стаята и розова те ще украсят
и ще пускат чуден розов аромат.
Тъй ще свърши този чуден розов ден.
Розовият кон и той е уморен.
В леглото розово бързо ще заспя.
В него ще сънувам розови неща.
бел. на автора - Прасето Пепа- е британски детски анимационен телевизионен сериал, създаден от режисьора и продуцент Астли Бейкър Дейвис. За първи път се появи на екрана на 31 май 2004 г. Към 2022 г. са излезли 7 сезона от сериала. Излъчван е в 180 страни по света, включително и в България. Любим е на много деца, включително на моя внук. :)
© Ирен Всички права запазени