Ръцете на килимарката
Две ръце не знаещи умора,
сред нишките препускат в своя бяг!
Две ръце рисуващи простора
и цветя от сутрин та до мрак!
С две ръце от рано загрубели,
вместо за прегръдка на любим
нишките броят глави навели
килимарки и тъкат килим!
Две ръце със преждата рисуват
чудна и неземна красота!
Две ръце сред нишките танцуват
и тъкат градина от цветя!
01.05.2019 г.
© Георги Иванов Всички права запазени