Радиофар е за нас Ереван
и арменският поп - негов светъл пророк.
Това е България - просто кофти зандан,
възроден “Алкатраз”, забравен от Бог...
Бъхтиш до тъмно, в тръстиката сврян,
по-сив от сърцето на сив кардинал,
трудът ти е бонус за някой без свян,
от твоите залци залудо си дал.
С години се бориш за купчинка вещи,
гушваш чемшира след стрес и униние.
Тичат до близката църква за свещи,
остарели без време, печални роднини.
Сърфират децата безпаметно в нета,
дигитално приспани с оптично коварство.
Скоро тези изворно чисти до вчера хлапета
се превръщат в слуги на Подземното царство.
„Бързи и яростни” цепят простора
със своите буйни, железни коне.
Законът, уви, е направен за хора.
Диваци, газете ни с доблест поне!
Радостно рипат цените нагоре,
за жалост, такъв е Световният план.
Арменският поп под носа си мърмори,
захвърлен в тъмница на кофти зандан...
“Алкатраз” е притихнал, забравен от Бог,
догарят в безсилие ланските свещи.
Звярът пристъпя – единствен пророк,
а трите шестици изгряват зловещо...
Кирето, 02.03.2012
© Кирил Ганчев Всички права запазени