10.06.2006 г., 9:06 ч.

ръководство за употреба 

  Поезия
708 0 3

Уди Алън отказа да лепне етикета "нация" на американците, понеже смята, че група хора, които отпечатват ръководство за употреба на клечките за зъби, не заслужава да се нарича нация. Аз си помислих, че ако се водим по акъла на братята американци, за общо удобство, всеки би трябвало да си напише кратко ръководство за употреба на самия себе си. Прилагам моето по-долу:

смях на смахнати
тлях на бавен, тих
прах. 
a жаден бях. и пих.
пих до пръсване...

вечерях после. тук
глозгах пръсти-
недоносени, некръстени;
издънки хилави
на неживял юмрук.

върлувах в пустото
на твоя сън.
не само празно,
тъмно е. ще светя.
дори и с лустрото
на дъбов пън.

не с мъх, не с нежното...
възпламеним
е обещание.
интимно отношение към утрото.
по мое собствено желание.

 

нося си навсякъде хавлията...
 

© Марвин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??