Светът отдавна бил е създаден
Адам от пръстта бил е направен
И вдъхнато му било жизнено дихание
Различно от това на всяко друго създание
Живял щастливо във Едемската градина
Докато не успя да го излъже грозната гадина
Змията хитро и лукаво го примами
Послуша чрез жената нейните измами
И двамата пред Бога в непокорство съгрешиха
И доверявайки се на змията тъй сглупиха
Лишени бяха от дарените им добрини
В замяна от змията получиха злини
Но милостта на Бог и неговото състрадание
Не бяха безразлични към човешкото ридание
Промислил бе Творецът избавление
Чрез втория Адам - спасение
И тъй дойде роди се в ясла
А мисията Му бе тъй прекрасна
Живота свой Той даде като откуп за греха
И съживи човека върна му и радостта
Чрез Свойта смърт дари му свобода
От робството и на греха и на смъртта
Чрез Неговите рани хората са изцелени
И с всички други благости дарени
Поради милостта на Бога идват добрини
Злините и да дойдат са си само изпитни
Дали ще устоим във вярата във Него
И доверяваме ли Му се безрезервно
Че Той над нас се толкова смили
Очисти ни с кръвта Христова и уми
Сега щастливи сме че има избавление
Честито Ви на всички ХРИСТОВО ВЪЗКРЕСЕНИЕ!
© Пет Всички права запазени