С Бога напред!
Живее нашироко, както подобава,
на "честен червен бизнесмен"!
Живот охолен и напрегнат
всеки Божи ден!
Във Черква влиза, запалва свещица...
Моли се да му помага Света Петка.
От врагове и съд да му опази
Банковата сметка!
Друг пък влиза в ролята и се вживява
като "скромен, честен политик".
Сред хората оглежда се страхливо и...
получава нервен тик.
Във Черква влиза и запалва свещ.
Унесен моли пред олтара Свети Крал,
да го пази зорко от Народа,
който на избори го бе избрал...
И двамата вървят, както се казва,
с Господа напред!
Докато някой Божи ден ги стигне
лош късмет!
Късно разбират, Лошият Късмет
ги бе засякъл,
защото даже Бога милостив
от тях се бе отрекъл...
© Петър Петров Всички права запазени