26.12.2015 г., 20:25 ч.

С червените ботушки 

  Поезия
1366 0 0

(да не се пее)


С червените ботушки, потропва депутат.

Той шефа си все слушка, урежда свой познат.

Подаръците взима с усмивка на лице,

през новата година ще купи и градче.


След няколко години ще стане премиер.

Сланинка и джумерки и само чер хайвер

на масата ще има. Ще има бодигард.

От хората ще взима, какво че мрат от глад.


Той - новият месия, ще бъде обкован

със данъчна хартия. Не ще е надигран

от тия, що гласуват и вярват в чудеса.

Чобанът е чобанин, овцата е овца.


Той по закона Крумов ще бъде силен сноп.

Ще бъде осмо чудо за бедния народ.

Децата ще устрои и внуците дори,

че депутат се бори за лични правдини.


Който го последва, ще вярва, че лети.

Червените ботушки са още бъднини.

Подаръкът е кръшно, българско хорце.

Така от памтивека и век ще е поне.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??