28.02.2008 г., 10:08 ч.

С Луната... 

  Поезия
584 0 12

Тази нощ ще поскитам с Луната -
до съмнало.
Тази нощ ще мечтаеме - двете.
Тази нощ ще ходим на гости -
във звездната къща...
Ще си бъбриме дълго -
всяка със свойте болежки.
Между другото само, ще дирим пътеки...
Ще се лутаме дълго -
тя - там горе,
аз пък - във ниското,
ще откриваме истини,
или... звездни пътеки.
Ще отсядаме мълком,
пътьом - някъде - да отдъхнем -
пътят - труден е,
а и нали е мръкнало?!
И накрая замислени,
плахи, улисани,
уморени от скитане,
ще достигнеме утрото...
Ще разкрием на светло
всички карти - на чисто,
ще намерим ли неизвестното
в сложното уравнение на живота?!

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??