"Не си достоен за перото ми!"-
дочух високо,нейде от Парнас
познат талант с божествен глас
да ме съди с ленна кротост.
"Не съм,не съм: какво да сторя?!"-
на унил се вземам в този час.
Яхнал съм щурец,а той Пегас!
Кретам някак...Гоня го нагоре.
Но веднъж реших със хитрост
да подмамя коня му крилат...
Сено от лавър с хиацинтов цвят
му сложих да си зобне до насита!
Тайничко навих щуреца да посвири
някак талантливо на ездача...
Справи се щурчето със задачката!
Днес препускам с него по баирите.
© Стойчо Станев Всички права запазени