С П О Е З И Я
С поезия не можеш
дом да съградиш,
с поезия не можеш
тялото си да нахраниш.
Ала без нея
душата ти ще бъде
ненужно никому дихание.
С поезия не се живее,
с поезия се диша,
но можеш ли пък да живееш,
ако не дишаш.
1996
© Емил Янчев Всички права запазени