Как започва за родната
моя страна песента?
С много обич и болка,
но и с гордост, че още съм тук...
Че навред шета китната пролет,
срещнала птичета в полет
да се връщат, но колко ли
оцелели са в пътя от юг?
Че е жарко и слънчево лято
и се къпят житата в злато.
Слънчогледи се люшват добри,
по поля и ливади – пчели..
Че през плодна и пастелна есен
гроздобера посрещаме с песен
И браздят ли рала нивята,
жетва чакат щедра, богата.
Иде, иде бялата пухкава зима,
вредом празници по Коледа ще има.
Тази моя богата страна
ражда мъдри и верни чада!
© Мери Попинз Всички права запазени